Divadlo b

Bývalí a současní členové divadla Buchty a loutky a jejich přátelé, nedávno založili Divadlo b. Ve své tvorbě se věnují zejména divadlu pro děti. Zabývali se jím posledních 25 let a doufají, že mají dostatek zkušeností, které nyní mohou využít.

V nedávné době měli premiéru loutkového celovečerního filmu Malý Pán, který můžete vidět v kinech.

Na jeho základě vznikla loutková divadelní pohádka Malý pán. Inspirovali se jak filmem, jehož je Radek Beran režisérem a René Krupanský loutku Malého pána vodí, tak knihou Velká cesta malého pána od autorů Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha, která jim byla předlohou pro tento film.

Premiera druhé úspěšné pohádky iOtesánek se uskutečnila na podzim 2017. Od té doby se repertoár souboru rozšířil o další úspěšné pohádky (Pohádka lesní, Malá mořská pohádka) a také představení pro dospělé (Emil).

Divadlo za vystupovalo na mnoha místech a festivalech jak v ČR (Letní Letná, Mateřinka Liberec, Ašlerky, Divadlo evropských regionů, VyšeHrátky, Dejvické divadlo, Nová scéna Národního divadla) tak v zahraničí (Kwidzin POLSKO, Malacky SLOVENSKO, Ubergange RAKOUSKO apod.)

 

 

www.divadlob.cz